Tikovits Ernő

szerkesztő-riporter

 

image

A rádiónak én is alapító tagja vagyok, s így nem kis örömömre láthattam, hogyan nőtte ki magát egy maréknyi lelkes kezdő csetlés-botlásából Észak-Magyarország meghatározó médiumává. S ami még inkább örömömre - sokadmagammal -, az szolgált, hogy láthattam miként marad meg mindenféle ellehetetlenítés és hanghullámverés közepette a rádió hajója. Teológiai és újságíró diplomával kerültem a szerkesztőségbe, s ezeket közel s távol itt tudom leginkább kamatoztatni.
A kilenc év alatt, munkám során, közel félmillió kilométert vezettem és legalább kétezer emberrel készítettem riportot. Úgy látszik az öregség jele, de sokkal inkább emlékszem arra, hogy kikkel találkoztam hét éve, mint a múlt héten, bár sietve hozzáteszem, hogy napról napra átélek felejthetetlen találkozásokat.
Az általam készített műsorok közül jelenleg a Krisztuskereszt az erdőn-t készítem a legnagyobb odaadással. Amikor a műsor ötlete felmerült, nem sok reményt fűztem hozzá, hogy a pályázati év végeztével életben is marad, s tamáskodásomat megcáfolva immár hetedik éve él és virul itt a Szent István Rádióban.
A rádió első napjaitól végigkísér a természettel kapcsolatos műsorok szerkesztése is. A helyszíni riportok készítése ebben a témakörben időt és fáradtságot nem kímélő foglalatosság, de azt a sok élményt és érdekes ember ismeretségét, mely e munka során felhalmozódott, közhelyesen szólva, nem adnám semmiért.

 
Design: Urban Peter