Tér- kép

Tér- kép

Naponta jelentkező regionális magazinműsorunkban törökszentmiklósi vételkörzetünk, a megyeszékhely és Jász- Nagykun- Szolnok megye híreiről, eseményeiről és érdekességeiről hallhatnak. Adásainkban egyaránt foglalkozunk közéleti, kulturális és egyházi témákkal, amelyek a mindennapokban is érdeklődésre tarthatnak számot.

Adás időpontja: Hétfő - szombat 9:05- kor, Vasárnap 8:05- kor

A műsorral kapcsolatban elérhetőségeink:
Szent István Rádió 5200 Törökszentmiklós, Kossuth Lajos utca 149.
Telefon: 36/ 510-610, +36-30/ 273-7186

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Felelős szerkesztő: Kónya Éva

Műsorok:

ter_kep20170113
Műsorunk témái: Kegyeleti megemlékezést tartottak az Urivi áttörés emléknapján, Törökszentmiklóson. A 2016-os év közéleti és politikai eseményeinek értékelője az MSZP választókerületi felelősével, Rózsa Endre képviselővel.

ter_kep20170106
Műsorunk témái: Szervezeti és feladat ellátási változások a JNSZ Megyei Kormányhivatalban. 2016-os év szolnoki és országos történéseinek értékelője a Jobbik Szolnoki Alapszervezetének vezetőjével, Dr. Szotyori – Lázár Zoltán képviselővel. Biztonságos tartózkodás és sportolás szabályai a befagyott Holt-Tisza és a Tisza tó jegén.

ter_kep20161230
Műsorunk témái: Decemberben is megtartotta beszélgető körét a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Törökszentmiklósi Csoportja – a téma a szép öregedés és az öregedés ajándéka volt. Január 1-től ismét a Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Kft. végzi a kommunális szolgáltatást Törökszentmiklóson – a részletekről a kft ügyvezető igazgatójával beszélgetünk.

ter_kep20161223
Műsorunk témái: Karácsonyi műsorral és az eltel év összegzésével zárta 2016-os programjait a Kapocs a Mozgássérültek Segítésére Alapítvány Törökszentmiklóson. Valamint műsorunk vendége a térség Fideszes országgyűlési képviselője Boldog István, akivel az elmúlt időszak útfelújításairól és átadásairól, a térségbe érkező állami támogatásokról és a 2017-es év terveiről beszélgetünk.

ter_kep20161222

űsorunk témái: Hagyományos karácsonyi ételek és édességek az ünnepi asztalon, valamint ehető ajándékok karácsonyra - Az otthon ízeiről beszélgetünk Sülye Károlynéval. 2. rész

ter_kep20161220

Műsorunk témái: Hagyományos karácsonyi ételek és édességek az ünnepi asztalon, valamint ehető ajándékok karácsonyra - Az otthon ízeiről beszélgetünk Sülye Károlynéval. 1. rész

ter_kep20160701

Műsorunkban többek között hallhatnak arról, hogy negyedik alkalommal mutathatják meg és nem csak a helyiek, hogy mennyire szeretik Szolnokot, ugyanis ismét várják a pályamunkákat a „Szeretem Szolnokot” pályázatra.

 

ter_kep20160624

Műsorunk témáiból: JNSZ megyében is gyűjtötte az aláírásokat az LMP az állami tulajdonban lévő termőföldek értékesítésének tilalmáról szóló népszavazáshoz. Ezt követően az első világháború egyik szolnoki hős pilótájának életútját idézzük fel a repülőmúzeum munkatársának segítségével, valamit a szombati Múzeumok éjszakája rendezvényeit és színes programjait ajánljuk majd figyelmükbe.

 

ter_kep20160617

Műsorunkban mindent megtudhatnak a díszműkovács mesterségről, ebben a törökszentmiklósi Kézműves Örökség Egyesület tagja lesz segítségünkre. Valamint arról is hallhatnak, hogy új elnökséget választott a Jobbik Magyarországért Mozgalom kongresszusa – milyen hatással lesz ez a párt irányvonalára, támogatottságára és a JNSZ megyei szervezetére – erről kérdezzük a párt megyei elnökét.

 

ter_kep20160610

Műsorunk tartalmából: Új megjelenési lehetőséget kínálnak a helyi termelőknek a törökszentmiklósi Piaccsarnokban. Valamint arról is beszámolunk, hogy június 14-én ismét kinyitja képzeletbeli kapuit a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál. A megyeszékhely egyik legnépszerűbb rendezvényén a kiváló zenei és gasztronómiai kínálat természetesen idén is marad, sőt, a látványelemekben valami egészen különlegessel készülnek a Tiszai hajósok, vagy ahogyan a fesztiválozók ismerik, a Maláta téren.

 

ter_kep20160603

Műsorunk tartalmából: Történelmi rock opera ősbemutatójával emlékeznek meg Trianonról Kétpón. Egyszerűbben és gyorsabban intézhetik a térségben élők a hivatalos ügyeiket az új Kormányablakban. Valamint beszámolunk arról is, hogy áprilistól egy szervezet felügyelete alá került a közszolgáltatás körében gyűjtött hulladékok kezelése, amely változásokkal jár Törökszentmiklóson is.

 

ter_kep20160527

Műsorunk tartalmából: Ősbemutatóra készülnek Kétpón – először láthatja a közönség a Trianon – Az ígéret című rockoperát a Történelmi Magyarország Emlékparkban. Valamint arról is beszámolunk, hogy az illegális bevándorlással kapcsolatban tartott előadást Ásotthalom polgármestere Szolnokon, aki az elmúlt évek tapasztalatait osztotta meg az érdeklődőkkel.

 

ter_kep20160521

Műsorunk tartalmából: A térség Fideszes országgyűlési képviselője több módosító indítványt is benyújtott a 2017. évi költségvetéshez, amelynek tárgyalását már megkezdte az Országgyűlés. Valamint beszámolunk arról is, hogy együttműködési megállapodást írt alá 3 ország 10 Tisza menti megyéje, amely az árvízi védekezést, a közlekedési útvonalak fejlesztését, a turizmust és a Tisza menti települések gazdasági felzárkóztatását segíti majd.

 

ter_kep20160513

Műsorunk tartalmából: Átadták az ország 252. Kormányablakát Törökszentmiklóson, ahol 6 munkaállomáson kiválóan felkészült ügyintézők várják a lakosságot. A Bejárható Magyarország Program keretében 12 vízi megállóhelyet alakítanak ki az Alsó-Tiszán és a Kőrősök mentén, az egyik ilyen megálló Szolnokon lesz. Valamint beszámolunk arról is, hogy Szolnokon tartotta soros ülését a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program monitoring bizottsága, ahol az előző Uniós fejlesztési ciklus forrásaiból megvalósult megyei és szolnoki fejlesztések tapasztalatairól is tájékozódtak.

 

ter_kep20160506

Műsorunk tartalmából: Olasz zeneszerző nagyszabású romantikus versenyművét adja elő a Szolnoki Szimfonikus Zenekar az Ipolyi Kulturális Központban, a koncerten közreműködik a Sanctonicolaum Kórus is. Beszámolunk arról is, hogy a csapadékvíz elvezető csatorna részleges rekonstrukciójára pályázik a törökszentmiklósi önkormányzat, valamit kérdőív formájában is jelezhetik a város lakói a település fejlesztésével kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat. Megkezdődtek a város marketing stratégiájának és arculatának kialakításához az előkészületek és a régi hagyományt is felelevenítenek, hogy tisztább és virágosabb település legyen Törökszentmiklós.

 

 ter_kep20160429

Műsorunk tartalmából: a hétvégén kezdődik a strandszezon, a Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő is kinyitja kapuit és családi nappal várják a város lakosságát. Róth Ervin lesz stúdiónk vendége, akit a hosszú idő után néhány napja újra megtartott országos állat- és kirakodóvásárról is kérdezzük. Valamint véget ért a Törökszentmiklósi Plébánia önállóvá válásának 275. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi év, amelyet a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által bemutatott szentmisével zártak le ünnepélyesen a Főtemplomban. A befogadás fontosságáról kérdeztük Csaba testvért, valamint az ünnepi év programjait idézzük fel.

 

ter_kep20160422

Műsorunkban arról hallhatnak, hogy először csatlakozik a Tájházak Napjához a szolnoki Damjanich János Múzeum által működtetett Tabáni Tájház, amely sárkányfesztivállal és zenés ismeretterjesztő programokkal várja a hétvégén a családokat. Valamint felidézzük, hogy 15 évvel ezelőtt hogyan alakult meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének törökszentmiklósi csoportja.

 

ter_kep20160415

Műsorunkban többek között arról hallhatnak, hogy stadiont avatott a miniszterelnök Szolnokon, valamint régi hagyományt szeretnének feléleszteni Törökszentmiklóson, hosszú idők óta először tartanak Országos Kirakodó - és Állatvásárt a településen.

 

ter_kep20160408

Műsorunkban többek között arról hallhatnak, hogy elkezdődött a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája Szolnokon. Összeállításunkban megismerhetik Csók István festőművész művészetét és az azt bemutató vándorkiállítást, amely áprilisban látható Törökszentmiklóson, valamint részleteket tudhatnak meg arról, hogy 1,5 milliárd forint összértékben végez felújításokat JNSZ megye több településén az E.ON az év folyamán.

 

ter_kep20160325

Műsorunkban többek között arról hallhatnak, hogy lerakták a tiszapüspöki gabonafeldolgozó alapkövét. A zöldmezős beruházásként készülő gabona-feldolgozó a rendszerváltás óta a legjelentősebb magyar élelmiszeripari fejlesztés. Valamint beszámolunk arról is, hogy szakmai napot tartottak Törökszentmiklóson a mozgássérültek számára, amelyen többek között az önkéntes munkáról tájékozódhattak a résztvevők.

 

ter_kep20160318

Műsorunkban többek között a törökszentmiklósi strand és a „Piramis” fejlesztésének lehetőségeiről, a piac egy részsének megújulásáról, a civil szervezetek és a sportegyesületek, valamint a nyári táborok önkormányzati támogatásáról, és a tanuszoda hamarosan kezdődő építéséről hallhatnak.

 

ter_kep20160311

Műsorunkban a JNSZ megye turisztikai kínálatát bemutató Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesületet és munkájukat ismerhetik meg. Megtudhatják, hogy mik a legjelentősebb turisztikai termékei és szolgáltatásai a megyének, illetve, hogy milyen fejlesztések segítségével kívánják növeli a JNSZ megyébe érkező turisták számát. Beszámolunk arról is, hogy elfogadta Törökszentmiklós 2016. évi költségvetését a város közgyűlése. A település polgármesterét kérdezzük arról, hogy mekkora keretből gazdálkodhat, illetve milyen bevételekre számít a város, valamint hogy milyen pályázatokon vesz részt a település.

 

 

ter_kep20160310

Műsorunkban az elmúlt hetek aktualitásairól, időközi választási eredményekről és a boltok vasárnapi zárva tartásával kapcsolatos népszavazási kezdeményezésekről hallhatnak beszélgetést az MSZP választókerületi felelősével, Rózsa Endre megyei önkormányzati képviselővel

 

ter_kep20160308

Műsorunkban többek között a szolnoki időközi önkormányzati választás hatásairól és az oktatás és az egészségügy megyei helyzetéről hallhatnak beszélgetés dr. Lázár Zoltán önkormányzati képviselővel, a Jobbik szolnoki elnökével.

 

 ter_kep20151204

 

Műsorunk témái: A héten is folytatódtak a megyei földárverések – az LMP országgyűlési képviselője Szolnokon ismertette a párt véleményét az állami földek eladásáról. Idén is meglátogatja a városi óvodákat és a Hetényi Géza Kórház kis betegeit a Coop Mikulás Szolnokon. Kiállítással ünnepli 30. évfordulóját a törökszentmiklósi Aranyfonál Népművészeti és Díszítőművészeti Szakkör. Hatodik alkalommal hirdette meg karácsonyi fotó és rajz pályázatát a JNSZ Megyei Önkormányzat, amely idén egy új kategóriával is kibővült.

ter_kep20151128

Műsorunkban többek között a napokban tartott lakossági fórumról és az ott elhangzottakról, valamint a Törökszentmiklóson és a környező településeken zajló fejlesztésekről hallhatnak beszélgetést a térség országgyűlési képviselőjével, Boldog Istvánnal (Fidesz –KDNP).

 

75 ter_kep20151112
Műsorunkban szolnoki aktualitásokról, többek között a Reptár és a Sörárium építéséről, a közvilágítás korszerűsítéséről, a januári időközi választásról és Szolnok úthálózatáról beszélgetünk dr. Lázár Zoltán önkormányzati képviselővel, a Jobbik szolnoki elnökével.

74 ter_kep20151106
Műsorunk témái: Gyermekéhezés és elszegényedés témában tartottak lakossági fórumot az MSZP Törökszentmiklóson. A Reptár és a Sörárium építése, közvilágítás korszerűsítés és a januári időközi választás - néhány szolnoki aktualitás, amelyekről a Jobbik önkormányzati képviselőjével hallhatnak beszélgetést. Programajánlónkban pedig a Borsodi estről és az Alma zenekar koncertjéről tudhatnak meg részleteket.

73 ter_kep20151030
Műsorunk témái: Az elmúlt évekhez hasonlóan idén ősszel is lehetőség lesz Törökszentmiklóson helyben elvégeztetni a tüdőszűrő vizsgálatot. 90 évvel ezelőtt alakult meg az első jászberényi cserkészcsapat, amelyről kiállítás keretében emlékeznek meg a Jász Múzeumban. "Tisztább kép" a dizájner drogokról címmel rendeztek konferenciát Szolnokon.

72 ter_kep20151023
Műsorunkban a több mint 460 jászberényi pap életét bemutató Ciprus- virágszál, Az Isten országának munkásai Jászberényben 1546 - 2015 című könyvről hallhatnak beszélgetést a szerzővel. Műsorunk második felében nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódva az 1956-os szolnoki és törökszentmiklósi eseményeket idézzük fel a Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjével.

71 ter_kep20151020
Műsorunk témái: A Jászság és a Kunság településein élőket és törökszentmiklósi munkavállalókat is érint az ESZOSZ ügy. JNSZ megyében 1259 földrész kerül meghirdetésre az állami földekből. Fizetésemelés 2015 - az MSZP béremelési csomagjavaslata. Vendégünk Rózsa Endre megyei frakcióvezető.

70 ter_kep20151017
Műsorunkban Törökszentmiklós és térsége aktualitásairól beszélgetünk a térség Fideszes országgyűlési képviselőjével, Boldog Istvánnal.

69 ter_kep20151016
Műsorunkban hallhatnak a novemberben kezdődő megyei földárverésekről, a Kecskemét és Szolnok közötti közúti kapcsolatok fejlesztéséről, a gazdasági és a felsőoktatási együttműködésekről. Ezt követően az Országos Könyvtári Napok törökszentmiklósi programjairól készült összeállításunkat hallhatják, műsorunk végén pedig kulturális programokat ajánlunk hallgatóink figyelmébe.

68 ter_kep20151010
Műsorunkban a törökszentmiklósi Lábassy János Szakközépiskola és Szakiskola igazgatójával, Meszesán Jánossal beszélgetünk az intézmény életében történt fenntartóváltásról, az iskolában oktatott szakmákról és a mindennapokról.

67 ter_kep20151009
Műsorunkban arról hallhatnak, hogy közel 100 károsultja van Törökszentmiklóson az Első Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezetnek, de a megyében közel 10 település lakói érintettek az ügyben. Ezt követően a törökszentmiklósi EGYMI-ben ősszel folytatódó tüdőszűrésről és a dohányzásról való leszokást segítő programokról hallhatnak, valamint annak is utána járunk, hogy hogyan és kik tehetnek javaslatot a törökszentmiklósi városi kitüntetések és díjak átadására. Műsorunk második felében pedig beszámolunk a Filharmónia Magyarország 2015/2016-os évadának ünnepélyes évadnyitójáról, valamint az Ipolyi Kulturális Központ aktuális programjait ajánljuk hallgatóink figyelmükbe.

66 ter_kep20151005
Műsorunkban az idén 75. tanévét elindító törökszentmiklósi Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium képzéseibe, tangazdaságainak működésébe tekinthetnek be.

65 ter_kep20151003
Műsorunkban a törökszentmiklósi Szentháromság templom toronysisakjainak felújításáról hallhatnak, majd a település polgármesterét, Markót Imrét kérdezzük a képviselő-testület által hozott döntésekről.

64 ter_kep20151002
Műsorunkban az átalakuló agrárképzés hozta kihívásokról és a szeptemberben jubileumi tanévet kezdő Székács Elemér Szakképző Iskola és Kollégium képzéseiben történt változásokról hallhatnak beszélgetést az intézmény igazgatójával. Ezt követően a Befogadlak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány örökbefogadó napjáról hallhatnak. Összeállításunk végén a Könyvtári Napok törökszentmiklósi programjait, valamint az Ipolyi Kulturális Központ új mozi kínálatát ajánljuk figyelmükbe.

63 ter_kep20150926
Műsorunk a JNSZ Megyei Értéktár Bizottság munkájáról és a szeptemberben az értéktárba felvett megyei értékekről, valamint az értékeket bemutató filmről és könyvről hallhatnak.

62 ter_kep20150925
Műsorunk első részében összeállítást hallhatnak az Európai Mobilitási Hét keretében a törökszentmiklósi Piac téren megrendezett programokról, valamit az ehhez csatlakozó Tour de Törökszentmiklós kerékpárversenyről, amit első alkalommal rendeztek meg idén. Műsorunk második felében a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Törökszentmiklósi csoportja által, a Mozgássérültek Nemzetközi Világnapja alkalmából 33. alkalommal megrendezett találkozóról hallhatnak összeállítást.

61 ter_kep20150919
Műsorunk a szolnoki Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda vezetőjével, a Szent Gellért- díjjal kitüntetett Szkiba Tiborné Fodor Edittel beszélgetünk életútjáról.

60 ter_kep20150918
Műsorunk első részében a JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság leköszönő igazgatójával az elmúlt évek eredményeit és eseményeit idézzük fel, majd az új igazgatót, Matuska Zoltán tű. ezredest ismerhetik meg. Összeállításunk második felében egyházi, kulturális és sport programokat ajánlunk a hétvégére, szó lesz a Kulturális Örökség Napjai szolnoki eseményeiről, valamint az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó Törökszentmiklósi programokról.

59 ter_kep20150917
Műsorunkban az egykor Törökszentmiklóshoz tartozó Tiszatenyő életébe tekinthetnek be Kazinczi István polgármester segítségével. Hallhatnak többek között a községben zajló Start munkaprogramról és az Ifjúsági lakópark építéséről.

58 ter_kep20150915
Műsorunkban Törökszentmiklós új aljegyzőjével, dr. Libor Imrével hallhatnak beszélgetést, akit feladatairól és a hivatal működéséről alkotott elképzeléseiről kérdezünk.

57 ter_kep20150911
Műsorunkban többek között a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda tanévkezdéséről és az intézmény életében történt változásokról, valamint a Szolnoki Nemzetközi Gulyásfesztiválról és a rendezvény programjairól hallhatnak.

56 ter_kep20150904
Műsorunkban a XI. Óballai Falunapról és a rendezvényhez kapcsolódó programokról kérdezzük az Óballáért Egyesület elnökét, valamint a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda Szent Kristóf Tagóvodájának vezetőjével, Andáné Hendrik Máriával hallhatnak beszélgetést, aki a napokban vehette át munkája és szolgálata elismeréseként a Szent Gellért-díjat.

55 ter_kep20150814
Műsorunkban hallhatnak arról, hogy impozáns bejáratot és új parkolóhelyeket kap az Ipolyi Arnold Könyvtár és Kulturális Központ, elkészült és benyújtották a használatba vételi engedély kérelmet a Zenész utcai közösségi ház használatához, valamint beszámolunk a törökszentmiklósi tanuszoda tervezésének és építésének jelenlegi állapotáról. Műsorunk második felében pedig nemzeti ereklyénkről, a Jászkürtről, vagy Lehel vezér kürtjéről hallhatnak.

54 ter_kep20150807
Műsorunkban hallhatnak arról, hogy többféle idényjellegű termékeket is lehet mostantól folyamatosan árusítani a törökszentmiklósi piacon, aztán arról is, hogy új fogorvos látja el a 3. sz. fogorvosi körzet betegeit, valamint arról, hogy több, mint 10 év után Törökszentmiklóson is megújulhat a tereken a közvilágítás. Műsorunk második felében pedig az idén 15 éves Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesületről és új szakácskönyvükről beszélgetünk.

53 ter_kep20150731
Műsorunkban először beszámolunk arról, hogy a tervezettnél hamarabb elkészül az Ady Endre úti főnyomócső cseréje Szolnokon és a visszaáll a megszokott forgalmi rend a város egyik legforgalmasabb útján. Aztán arról is hallhatnak, hogy Életmód Napot rendeztek a törökszentmiklósi strandon, ahol többek között az Esések Iskoláját és annak módszereit ismerhették meg az érdeklődők.

52 ter_kep20150724
Műsorunkban először beszámolunk a Magyar Könyvtárosok Egyesületének 47. Vándorgyűléséről, amit a Szolnoki Főiskolán rendeztek meg. Ezt követően a Törökszentmiklósi Tűzoltó Egyesület történetét ismerhetik meg a megalapítás 140. évfordulója alkalmából, valamint beszélgetést hallhatnak az egyesület elnökével az elmúlt években végzett munkájukról.

51 ter_kep20150717
Műsorunkban arról hallhatnak, hogy 1,6 milliárd forinttal támogatja a Kormány a Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárának kapacitásbővítését, valamint arról, hogy hamarosan visszaállítják a korábbi közlekedési rendet a 4-es főút Szolnok-Törökszentmiklós közötti szakaszán. Összeállításunk végén pedig az új helytörténethez kapcsolódó könyvről, a Törökszentmiklósi és környékbeli keresztek, szakrális szobrok történetéről beszélgetünk a szerzővel.

50 ter_kep20150710
Műsorunkban arról hallhatnak, hogy 550 új munkahely létesül Tiszapüspökiben - a új gabona feldolgozó üzemben élelmiszer alapanyagokat és takarmányt állítanak majd elő környezetbarát technológiával. Valamint arról is beszámolunk, hogy idén 140 éves a Törökszentmiklósi Tűzoltóság - előadásokkal és kiállítással emlékeztek meg az évfordulóról.

49 ter_kep20150703
Műsorunkban először arról hallhatnak, hogy felülvizsgálták a helyi sportegyesületek támogatásáról szóló önkormányzati határozatot, valamint már idén megkezdődhet Törökszentmiklós szennyvízhálózatának és szennyvíztisztító telepének a bővítése és korszerűsítése -a törökszentmiklósi képviselő-testület elmúlt hetekben hozott döntéseiről a település polgármesterével beszélgetünk. JNSZ megyében Dr. Bene Ildikót nevezték ki a fejlesztésekért felelős miniszteri biztosnak, feladatairól ad tájékoztatást. Összeállításunk végén pedig a Szentmiklósi Napok programjait ismerhetik meg.

48 ter_kep20150629
Műsorunkban az elmúlt hetek Törökszentmiklóst és térségét is érintő közéleti témáiról - például a Páthy úti vasúti aluljáró átadásáról, az M44-es gyorsforgalmi út megépítéséről, valamint a Kétpói Történelmi Emlékparkról - beszélgetünk a térség Fideszes országgyűlési képviselőjével, Boldog Istvánnal.

47 ter_kep20150627
Műsorunkban összeállítást hallhatnak az Egyházközség éjszakája elnevezésű programról, amit a törökszentmiklósi Főtemplomban rendeztek meg.

46 ter_kep20150626
Műsorunkban először arról hallhatnak, hogy hamarosan birtokba vehetik a közlekedők a Törökszentmiklós belterületén épült vasúti aluljárót, valamint idén először biztosít meleg étkezést a rászoruló családoknak a település önkormányzata a nyári szünetben. Gazdasági fellendülést jelenthet Kunszentmárton és a Tiszazug térségének a megépülő M44-es gyorsforgalmi út - a fejlesztésről a térség országgyűlési képviselőjét kérdezzük. Összeállításunk végén pedig a törökszentmiklósi katolikus Egyházközség éjszakája elnevezésű programról készült összefoglalónkat hallhatják.

45 ter_kep20150620
Műsorunkban az M4-es Abony-Fegyvernek szakaszának további sorsáról, a 2016. évi költségvetés JNSZ megye keleti részét érintő módosító indítványairól hallhatnak beszélgetést Rózsa Endrével, az MSZP megyei frakcióvezetőjével, választókerületi felelőssel.

44 ter_kep20150619
Magazinunkban arról hallhatnak, hogy a törökszentmiklósi Ipolyi Arnold Könyvtár idén is csatlakozott az Ünnepi Könyvhét programsorozatához - Terák Katta írónő könyvbemutatóján jártunk. Szombaton ismét múzeumok éjszakája - néhány szolnoki és törökszentmiklósi programokat ajánlunk hallgatóinknak.

43 ter_kep20150618
Műsorunkban az elmúlt hetek legfontosabb jászberényi közéleti témáiról beszélgetünk Budai Lóránttal, a megyei közgyűlés tagjával, a Jobbik jászberényi önkormányzati képviselőjével.

42 ter_kep20150616
Műsorunkban összeállítást hallhatnak a törökszentmiklósi Egyházközségi Nap eseményeiről.

41 ter_kep20150612
Magazinunkban először arról hallhatnak, hogy a JNSZ Megyei Kormányablakokban is megkezdődött az állami rezsicsökkentéssel kapcsolatos konzultáció - a részletekről a megyei kormánymegbízott ad tájékoztatást. Újjá alakult a szolnoki Jobbik Ifjúsági Tagozata -a tagság által megválasztott új elnököt ismerhetik meg. Ezt követően pedig a jubileumhoz érkezett Tiszavirág Fesztivál programjait ajánljuk hallgatóinknak.

40 ter_kep20150606
Műsorunkban arról hallhatnak, hogy idén is megszervezik Törökszentmiklósról Mátraverebély - Szentkútra a gyalogos zarándoklatot, valamint beszámolunk arról is, hogy újraszentelték a Kengyel - Bagimajorban álló fakeresztet.

39 ter_kep20150605
Magazinunkban először arról hallhattak, hogy módosította szociális rendeletét, valamint új felügyelőbizottságokat jelölt ki a tulajdonában lévő négy gazdasági társasághoz a törökszentmiklósi önkormányzat, a részletekről Markót Imre polgármesterrel beszélgetünk. Ezt követően összeállítást hallhattak a Hősök Napja alkalmából rendezett törökszentmiklósi megemlékezésről, valamint beszámoltunk arról is, hogy a Modern Városok Program keretében megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere június 3-án.

38 ter_kep20150529
Magazinunkban a Törökszentmiklósi Római Katolikus Egyházközség jubileuma alkalmából felidézzük az egyházközség közel 300 éves történetét, valamint a gyermeknap közeledtével megtudhatják, hogy hol és milyen programokkal, rendezvényekkel várják a gyermekeket és a családokat a hétvégén.

37 ter_kep20150523
Műsorunkban Szekeres Barnabással beszélgetünk, akinek hivatása mellett rendszeresen jelennek meg különböző témájú írása a Törökszentmiklósi Kalendáriumban és a Szentmiklósi Katolikus Híradó című újságban is.

36 ter_kep20150522
Műsorunkban többek között arról hallhatnak, hogy idén is támogatja a törökszentmiklósi önkormányzat a nyári táborokat, valamint beszámolunk arról is, hogy több százan vettek részt a TeSzedd programsorozaton a városban, valamint rövid összeállítást hallhatnak a Rend a lelke elnevezésű közösségi szolgálatról, amit a törökszentmiklósi katolikus Főtemplomban rendeztek meg.

35 ter_kep20150521
Műsorunkban először az Ipolyi Arnold Könyvtár Felnőtt részlegébe látogatunk, majd folytatjuk kedden megkezdett beszélgetésünket az öt év után újra kiállított torinói lepelről.

34 ter_kep20150520
Műsorunkban a Törökszentmiklós és környéke egyházi helytörténetét bemutató sorozatunkat hallhatják, amelyben a törökszentmiklósi Katolikus Népkör 1930-as évekbeli történetét ismerhetik meg Galsi Zoltán helytörténet-kutató segítségével. (5. rész)

33 ter_kep20150519
Műsorunkban a Start munkaprogram törökszentmiklósi aktualitásairól, valamint az Északi városrész Fejlesztési Programjáról hallhatnak beszélgetést a település alpolgármesterével, Fejes Tiborral. Műsorunk második felében pedig Szekeres Barnabással beszélgetünk a torinói lepelről, a Szentmiklósi Katolikus Híradó című lapban megjelent cikke alapján.

32 ter_kep20150518
Műsorunkban összeállítást hallhatnak Az ősök nyomában elnevezésű egyházközség-történeti, egyházközség-ismereti sétáról, amit május 9-én rendeztek meg Törökszentmiklóson. (2. rész)

31 ter_kep20150516
Műsorunkban összeállítást hallhatnak Az ősök nyomában elnevezésű egyházközség-történeti, egyházközség-ismereti sétáról, amit május 9-én rendeztek meg Törökszentmiklóson. (1. rész)

30 ter_kep20150515
Műsorunkban először arról hallhatnak, hogy székely hősöknek állít emléket Törökszentmiklós a nyergestetői kopjafaerdőben, ezt követően beszámoltunk arról, hogy Az ősök nyomában elnevezéssel tartottak egyházközség-történeti és ismereti sétát, a törökszentmiklósi egyházközség jubileumi évének nyitányaként. Műsorunk végén pedig két hétvégi programot, a Rend a lelke közösségi szolgálatot, valamint a Jászkun sokadalom és Esélynap programjait ajánljuk hallgatóink figyelmébe.

29 ter_kep20150513
Műsorunkban a Törökszentmiklós és környéke egyházi helytörténetét bemutató sorozatunkat hallhatják, amelyben a törökszentmiklósi Katolikus Népkör történetét ismerhetik meg Galsi Zoltán segítségével. (4. rész)

28 ter_kep20150512
Műsorunkban többek között az M4-es megépítéséért tartott törökszentmiklósi autós demonstrációról és a párt megyei szervezetének határon túli tagozatáról beszélgetünk Rózsa Endrével az MSZP megyei frakcióvezetőjével, választókerületi felelőssel.

27 ter_kep20150511
Műsorunkban a térség Fideszes országgyűlési képviselőjével, Boldog Istvánnal hallhatnak beszélgetést többek között az M4- es autópálya jelenlegi helyzetéről és az építkezés folytatásának lehetőségeiről.

 

26 ter_kep20150509
Műsorunkban először a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság előző évi tevékenységéről, a város közbiztonságáról, a közlekedés helyzetéről és a nagyobb rendőri jelenlét eredményeiről beszélgetünk a kapitányság vezetőjével, összeállításunk második felében pedig Vona Gáborral hallhatnak interjút, akivel a Jobbik törökszentmiklósi kihelyezett elnökségi ülése után beszélgettünk.

25 ter_kep20150508
Műsorunkban először arról hallhatnak, hogy autós demonstrációt tartottak az MSZP szervezésében Törökszentmiklóson a 4-es főút Szolnokra vezető szakaszán. A részletekről a párt megyei frakcióvezetőjét, valamint a térség Fideszes országgyűlési képviselőjét kérdezzük. Beszámolunk arról is, hogy Törökszentmiklóson tartotta kihelyezett elnökségi ülését a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amelyen a város vezetői is részt vettek. Műsorunk végén pedig arról hallhattak, hogy a törökszentmiklósi egyházközség idén ünnepli önálló plébániájának 275. évfordulóját.

24 ter_kep20150506
Műsorunkban Törökszentmiklós és környéke egyházi helytörténetét bemutató sorozatunkat hallhatják, amelyben folytatjuk a törökszentmiklósi Katolikus Népkör történetét, Galsi Zoltán helytörténet- kutató segítségével.

23 ter_kep20150505
Műsorunkban Ferenczi Györggyel a Rackajam együttes vezetőjével hallhatnak beszélgetést, aki zenekarával néhány napja tartott rendhagyó irodalomórát Törökszentmiklóson.

22 ter_kep20150502
Műsorunkban a törökszentmiklósi könyvtár névválasztásáról és Ipolyi Arnold életútjáról hallhatnak beszélgetést Csőke Tibor helyismereti könyvtárossal.

21 ter_kep20150501
Műsorunkban elsőször arról hallhatnak, hogy "Sínre került a REPtár", elhelyezték a Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum alapkövét az Indóház területén, ezt követően beszámolunk arról, hogy autós demonstrációt szervez az MSZP megyei szervezete az M4-es autópálya megépítéséért. Összeállításunk végén pedig a szolnoki Nemzeti esték vendégével, Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselővel, hallhatnak beszélgetést.

20 ter_kep20150429
Műsorunkban Törökszentmiklós és környéke egyházi helytörténetét bemutató sorozatunkat hallhatják, amelyben folytatjuk a törökszentmiklósi Katolikus Népkör történetét, Galsi Zoltán helytörténet- kutató segítségével.

19 ter_kep20150425
Műsorunkban a kultúráé és a kulturált szórakozásé lesz a főszerep. Így többek között érdekességeket tudhatnak meg a nyár végén már látogatható Söráriumról.

18 ter_kep20150424
A közmunkaprogram törökszentmiklósi megvalósulásáról hallhatnak beszélgetést a település alpolgármesterével, ezt követően pedig két törökszentmiklósi programot, a Vécsey Emléknapot és a Helyi Értékek Klubja következő előadását ajánljuk a figyelmükbe.

17 ter_kep_20150423
Magazinműsorunkban dr. Lázár Zoltán önkormányzati képviselővel, a Jobbik Szolnoki elnökével hallhatnak beszélgetést többek között a szolnoki képviselő-testület elmúlt hetekben hozott döntéseiről, valamint a tapolcai időközi választás eredményéről.

16 ter_kep_20150422
Műsorunkban Törökszentmiklós és környéke egyházi helytörténetét bemutató sorozatunkat hallhatják, amelyben Galsi Zoltán segítségével a törökszentmiklósi "Kis Kör", vagyis a Katolikus Népkör megalakulásának történetét ismerhetik meg.

15 ter_kep_20150418
Műsorunkban folytatjuk április 16-án megkezdett beszélgetésünket a törökszentmiklósi zsidóság történetéről, Csőke Tibor helyismereti könyvtárossal.

14 ter_kep_20150417
Műsorunkban elsőször a törökszentmiklósi képviselő-testület elmúlt hetekben hozott döntéseiről hallhatnak beszélgetést a település polgármesterével, ezt követően az Ipolyi Arnold Könyvtár Felnőtt részlegébe látogatunk, ahol többek között megtudhatjuk, hogy a könyvek szerelmesi mi mindent találhatnak meg a könyvespolcokon. Összeállításunk végén pedig kulturális programokat ajánlunk az elkövetkezendő napokra.

13 ter_kep20150416
Adásunkban a Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából a törökszentmiklósi zsidóság történetét idézzük fel Csőke Tibor helyismereti könyvtáros segítségével.

12 ter_kep_20150415

Műsorunkban Törökszentmiklós és környéke egyházi helytörténetét bemutató sorozatunkat hallhatják, amelyben Pánthy Endre életútját idézzük fel halálának 108. évfordulója alkalmából, Galsi Zoltán helytörténet- kutató segítségével.

11 ter_kep_20150413
Műsorunkban először az M4 Abony - Fegyvernek közötti szakaszának helyzetéről és a Quaestor ügyről az MSZP megyei közgyűlési frakcióvezetőjét, Rózsa Endrét hallhatják, majd egy szolnoki tömegsport eseményt, valamint egy a JNSZ megye, Szolnok és környéke kulturális múltjával és helytörténetével foglalkozó blogot és honlapot ajánlunk hallgatóink figyelmébe.

10 ter_kep_20150411
Műsorunk vendége Boldog István, a JNSZ megyei 4. sz. vk. országgyűlési képviselője, akivel többek között az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Fegyvernek közötti szakasz építésének leállításáról, a megyei utak felújításáról, a színesfémlopás büntetésével kapcsolatos beadványáról, valamint a kistelepülések vezetőinek bérrendezésével kapcsolatos javaslatáról beszélgetünk.

09 ter_kep_20150410
Műsorunkban először a tömegsporté lesz a főszerep, ugyanis idén 24. alkalommal rendezik meg Szolnokon a Májusfa Futást. Összeállításunk második felében pedig a múltba tekintünk és az egykori törökszentmiklósi zsidó hitközség történetét idézzük fel.

08 ter_kep_20150409
Adásunkban a törökszentmiklósi könyvtár Tóth Sándor Helyismereti Gyűjteményét ismerhetik meg Csőke Tibor helyismereti könyvtáros segítségével.

07 ter_kep_20150408
Műsorunkban Törökszentmiklós és környéke egyházi helytörténetét bemutató sorozatunkat hallhatják, amelyben a 19. század második felének Tiszapüspökiét ismerhetik meg Kovacsóczy István kanonok leírása alapján, amelyet Galsi Zoltán helytörténet- kutató ismertet.

06 ter_kep_20150407
Műsorunkban Csányi Tamással beszélgetünk többek között a Jobbik Magyarországért Mozgalom JNSZ megyei szervezetének tisztújításáról, a 4. vk. aktualitásairól, Törökszentmiklósról, az M4- es autópályáról és a Megyei Integrált Területi Programról.

05 ter_kep_20150327
Adásunk témái: JNSZ megye településein is elkezdte négy kérdéses aláírásgyűjtő kampányát a Jobbik - a részletekről a párt országos alelnöke, Dr. Apáti István ad tájékoztatást. Katonai tiszteletadás mellett avatták fel az eredeti állapotában helyre állított tószegi I. világháborús emlékművet, a felújításról a kezdeményezőt kérdezzük. Végül a Jász-Nagykun-Szolnok megye, a megyeszékhely és környéke kulturális múltjával, helytörténetével foglalkozó Kósa Károllyal beszélgetünk munkásságáról.

04 ter_kep_20150320
Adásunk témái: először a Törökszentmiklóst is érintő Quaestor ügyről hallhatnak beszélgetést a település polgármesterével, Markót Imrével, majd az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga szolnoki fordulójáról tudhatnak meg részleteket. Műsorunk második felében a törökszentmiklósi Helyi Értékek Klubjának következő találkozóját, valamint a napjainkban igen népszerű szabadulós játékok közül egy szolnokit ajánlunk a figyelmükbe.

03 ter_kep_20150314
Műsorunkban országos és Törökszentmiklóst is érintő közéleti témákról hallhatnak beszélgetést a térség Fideszes országgyűlési képviselőjével, Boldog Istvánnal.

02 ter_kel_20150313
Adásunk témái: először a törökszentmiklósi Szent Kristóf Óvoda mindennapi életébe és pedagógiai programjába tekinthetünk be, valamint beszélünk arról is, hogy mostantól 3 éves kortól kötelezővé válik a gyermekek óvodai nevelése. Műsorunk második felében egy maroknyi törökszentmiklósi gyalogos szentkúti zarándoklatáról hallhatnak, utána pedig a 12. századi monostorok világában kalandozhatunk, a szolnoki Damjanich János Múzeumban látható "Kolostorok kincsei" című interaktív régészeti kiállítás kapcsán.

01 ter_kep_20150306
Műsorunkban Törökszentmiklós 2015-i évi költségvetéséről, az új szociális rendeletről, valamint a török nagykövet látogatásáról kérdezzük Markót Imre polgármestert. Összeállításunk második felében pedig a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és a Kapcsolat a Mozgássérültek Segítésére Alapítvány által kötött megállapodásról, az első tapasztalatokról és az alapítvány tevékenységéről Ladányi Istvánné elnökkel beszélgetünk.

 

Imaszándék

Rózsafüzér imaszándékokat az alábbi telefonszámon várunk.
Telefon: 36/ 510-610

Támogatás

Bankszámlaszám:
CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

Ha támogatni kíván bennünket, kérjen postai csekket e-mail-ben!

Design: Urban Peter