Diplomaosztót tartottak az Egri Hittudományi Főiskolán

image

Diplomaosztót tartottak az Egri Hittudományi Főiskolán

Sarlós Boldogasszony ünnepén, július 2-án rendezték a diplomaosztó ünnepséget az Egri Hittudományi Főiskola hallgatóinak a szeminárium kápolnájában. Ternyák Csaba egri érsek tanévzáró hálaadó szentmisét mutatott be.

 

Prédikációjában a főpásztor kiemelte: az Egyház minden erőforrása a szentmiséből, az Eucharisztiából fakad. A hívő embernek is onnan kell erőt merítenie a mindennapi feladatokhoz. A papok és a katekéták legnagyobb feladata, hogy ehhez a csodához, a szentmise ily szemléletéhez vezessék a rájuk bízottakat.

A szentmise végén a katekumenek hálaadó imádságot mondtak, és ígéretet tettek, hogy mindig hűségesek lesznek Istenhez, továbbá, hogy az Egyház egységéért, békéjéért munkálkodnak.

 

Dolhai Lajos rektor köszönetet mondott mindenkinek, hogy család, munkahely és egyéb feladatok mellett – képzéstől függően egy, három vagy öt éven keresztül – Egerben tanultak, hogy diplomát szerezzenek.

 

Idén huszonnyolcan szerzetek oklevelet az Egri Hittudományi Főiskola felsőfokú hitoktató szakirányú továbbképzésén. Négyen katekéta-, tízen hittanár-nevelő oklevelet vehettek át a diplomaosztón az egri érsektől.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

 
Design: Urban Peter